2015. november 14., szombat

HAMBURGER ZSEMLE IL PANE DI ANNE - FORMÁZHATÓ,NYÚJTHATÓ LISZTBŐL (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Sokadik hamburger zselém, ezúttal Il pane di Anne glutén-tejmentes formázható lisztből készült!

Hozzávalók (2 db -hoz )
25 dkg Il pane di anne formázható liszt ( + 2-3 kanál)
1 dl kókuszkrém - Alpro
2 dl kókusztej - Alpro
1 db tojás
2 ek olaj

5 gr porélesztő

+1 db tojás
+ szezámmag

Elkészítés:
Egy tálba tesszük a lisztet, sót és élesztőt, összekeverjük, majd egy másik tálba tesszük a többi hozzávalót, kikeverjük, majd hozzáadjuk a liszthez.
Alaposan kidolgozzuk, majd egy órát kelesztjük.
Majd sütőpapíros tepsire formázzunk két zsemlét belőle (itt ha szükséges, még hozzáadunk pár kanál lisztet - kb. 2-3 ).
Majd letakarva fél órát pihentetjük, majd megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 23-30 perc alatt megsütjük. (tűpróba)








 És a kész hamburger:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése