2015. november 4., szerda

LASAGNE (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)




Életemben most készítettem először lasagne-t, hogy mi az oka?? Nem tudom.. pedig már rég szerettem volna, de úgy látszik most jött el az ideje.. Mit ne mondjak, óriási sikere lett! A tescoban találtam hozzá való "mentes" lapokat. Így ezt csak ki kellett főzni (legközelebb ezt is én csinálom :D.
Na de nézzük, a töltelék és a besamell hogy készült nálam..

Hozzávalók:
75 dkg darált hús
2 fej hagyma
3 fej fokhagyma

bors
oregánó
kakukkfű
2 doboz paradicsomkonzerv , vagy ketchup , vagy házi paradicsomlé
pirospaprika
1 nagyobb répa (apróra szeleteljük)
kb 8 szem paradicsom
olaj

besamell:
2,5 dl rizstej - Alpro

bors
1 dl rizskrém - Alpro
2 ek Nutri free mix per pane

+ növényi margarin a jénai kenéshez

Elkészítés:
A hagymát és fokhagymát megpucoljuk,megmossuk felszeleteljük, majd olajon megpirítjuk, hozzá adjuk a darált húst, átpirítjuk, majd folyamatosan az összes többi hozzávalót bele tesszük.

Amíg ez fő, addig a tésztát is kifőzzük, és elkészítjük a besamelt.

A tejet feltesszük forrni, majd a többi hozzávalót egy kis tálkában kikeverjük.
Ha felforrt, akkor lassan bele adagoljuk, majd sűrűre főzzük.

Egy jénai alját margarinnal kikenjük, majd jöna tészta lap, besamel, és darált húsos finomság, És így tovább, a legvégén a tészta lapra már csak a megmaradt besamel jön,

Itt jegyezném meg, hogy tojás fogyasztók a maradék besamelbe nyugodtan bele keverhetnek 1 db tojást.

Ugye hogy nem is ördöngösség elkészíteni?? :D







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése