2016. május 15., vasárnap

MEGGYES - MÁKOS PITE (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
30 dkg Mester süteményliszt
5 dkg Mester mézes süteményliszt
1 dl kókusztej
csipet só
15 dkg margarin
2 ek édesítő (1:4)

Töltelék:
20 dkg máktej szűrlemény
10 dkg meggy
ízlés szerint édesítő
2 ek kókuszkrém

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd kb a felét egy szilikon forma aljára lapítjuk, villával megszurkáljuk, majd 5-10 percet elősütjük 180 fokos sütőben.
A mákot kikeverjük az édesítővel, meggyel, kókuszkrémmel, majd az elősütött tésztára tesszük.
A maradék tésztát kinyújtjuk akkorára, mint a forma, majd ráhelyezzük a mákos rétegre.

Lekenjük kókusztejes olajjal (tojás fogyasztók tojással kenjék), majd megszurkáljuk, és vissza tesszük még kb 15 percre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése