2016. augusztus 6., szombat

CSOKIHABOS ÁLOM TORTA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
30 dkg Mester sütiliszt
1 cs sütőpor
2 ek édesítő (1:4)
2 ek vanília aroma
8 dkg olaj
2,5 dl víz
Krém:
3 dl Meggle decor
1 ek mester hollnad kakaópor
3 dkg mester diabetikus étbevonó
+ 10 dkg eper - ehhez hozzáadunk 1 ek mézet és összeforraljuk, majd lepépesítjük villával, hozzákeverünk kb 1 - 2 ek útifűmaghéjat
+ 3 ek olvasztott mester diabetikus étbevonó
Teteje:
2 dl Meggle decor + 1 ek mester holland kakaópor - felverve kemény habnak
+ Mester diabetikus étbevonó olvasztva

Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd két lapot sütünk belőle (18cm) kb 15-25 perc alatt 180 fokos sütőben légkeverésen (tűpróba!). Majd ha meghűlt kettévágjuk.
A Krémhez a habot felverjük, majd belekeverjük a kakaóport és csokit és tovább verjük még.
A piskótát elkezdjük tölteni.
Az első lapra jön az eperzselé (amit készítettünk), majd krém, majd egy lap, olvasztott csoki, majd krém, majd egy lap, eperzselé és krém, majd lefedjük.
Egy éjjelre betehetjük a hűtőbe.
Másnap beborítjuk a kakaós habbal, díszítjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése