2016. szeptember 6., kedd

HAMIS BOLOGNAIS PIZZA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
30 dkg Mester házi kenyérliszt (ITT)
1 kk só
4 gr porélesztő
2-3 kk oregánó
2 ek olaj
3 dl kókusztej
+ olaj

Hamis bolognai:
50 dkg darált hús (nálam pulyka volt)

bors
1 fej vöröshagyma
6-8 szem koktélparadicsom
0,5 l paradicsomszósz
oregánó
1 ek fokhagymakrém
3 ek olaj

Elkészítés:
Pizzatészta:
A hozzávalókat jó alaposan kidolgozzuk, majd hagyjuk 30 percet kelni.

Hamis bolognai
A hagymát megpucoljuk, megmossuk, aprítógéppel felaprítjuk.
Olajon a hagymát a fokhagymakrémmel együtt összekeverve üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, elkeverjük, majd a húst.
Megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomokat (négybe vágva), és a paradicsomszószt, majd összefőzzük.

A pizzatésztát lisztezett lapon, vagy sütőpapíron kinyújtjuk kör alakba, széleit felhajtjuk, majd rátesszük a bolognait (én most feleztem, mert Anna csak kukoricást szeretett volna).
Megszórjuk növényi sajttal, a széleit nagyon vékonyan olajjal megkenjük, majd kb 20-25 perc alatt megsütjük 180 fokon.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése