2016. november 11., péntek

VÁGOTT MESTER ZSEMLE (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
30 dkg Mester házi kenyérliszt
2 dkg tápióka keményítő
2 dkg burgonyapehely
1-2 kk só
4 gr porélesztő
kb 3,2-3,4 dl kókusztej
1,5 ek olaj
+ rizsliszt

Elkészítés:
A porélesztőt elkeverjük a langyos kókusztejben.
A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk az élesztős kókusztejet és jó alaposan kidolgozzuk, majd hozzáadjuk az olajat, jól kidagasztjuk.
Majd 3 részre osztjuk (ha több zsemlét szeretnénk, akkor több részre), olajos kézzel formázzuk és egy rizslisztes lapon forgatjuk (ettől lesz majd a zsemlénk kicsit "rusztikus" :D )
Majd sütőpapíros tepsire tesszük, tetejét bevagdossuk.
40 fokon kelesztjük kb 30 percet, majd 180 fokon tovább sütjük kb 20-30 percig.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése