2017. március 22., szerda

"SAJTOS" MESTER VEKNI (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
50 dkg Mester házi kenyérliszt
1,5 ek burgonyapehely
1,5 ek kölesliszt
0,5 ek hajdina liszt
1 cs porélesztő

kb 4,8 - 5 dl víz
2 ek olaj
+ olaj a kenéshez
+ reszelt növényi sajt
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, és alaposan eldolgozzuk.
Majd beledolgozzuk az olajat is.
Két részre osztjuk, vekniket formázunk belőle, lekenjük olajjal, bevagdossuk és megszórjuk reszelt növényi sajttal.
40 fokos sütőben kelesztjük 30 percet, majd 180 emeljük a sütő hőfokát és még kb 20-25 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése