2017. március 20., hétfő

VANÍLIA KRÉMES SZIVÁRVÁNY TORTA (GLUTÉN,TEJ,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
12 db tojás
4 ek édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
30 dkg Mester süteményliszt
ételfesték - piros, sárga, zöld, kék
Krém:
3 cs vaníliás puding
ízlés szerint édesítő
0,5 dl rizstej
5 dkg margarin
2 dl rizstejszín
1 dl Meggle Decor
+ 5 dl Meggle Decor + ételfesték

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habor verünk. A sárgáját kikeverjük az édesítővel , majd hozzáadjuk a fehér habot, óvatosan összeforgatjuk, majd hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet, és összeforgatjuk.
Majd 4 részre osztjuk ,mindegyik részbe egy - egy ételfesték szín megy (attól függ a mennyisége, hogy mennyire erőteljes színt szeretnénk).
Csatos tortaformába tesszük , majd 180 fokra elmelegített sütőben megsütjük (LAPONKÉNT!!).
Elkészítjük a krémet.
a rizstejben elkeverjük a pudingport és édesítőt, majd sűrűre főzzük, végül belekeverjük a margarint,rizstejszínt, meggle decort.
Ha megsültek a lapok, akkor megtöltjük - lap, krém, lap, krém.....
Majd egy éjjelre a hűtőbe tesszük.
Másnap fél liter tejszínt (Meggle decor) kemény habbá verünk, ezt is négy részre osztjuk, majd ételfestékkel színezzük.
Habnyomóba tesszük felváltva a színeket, majd díszítjük a tortát.















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése