2017. április 15., szombat

MEDVEHAGYMÁS KENYÉR (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
25 dkg Mester házi kenyérliszt
0,5 cs porélesztő
1 kk só
6 szál medvehagyma apróra vágva
fokhagymapor - ízlés szerint
1,5 ek köles liszt
0,5 ek tápióka keményítő
2,5 dl rizstej / víz
1,5 ek olaj
+ olaj a kenéshez

Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy nagy tálban kikeverjük, majd hozzáadjuk a rizstejet és jól kidolgozzuk, végül hozzáadjuk az olajat és avval is átgyúrjuk.
Majd szilikon kenyér formába tesszük, eloszlatjuk és olajjal lekenjük.
50 fokon 30 percet kelesztjük, majd további kb 30 - 35 perc alatt megsütjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése