2017. április 18., kedd

ZSERBÓ KALÁCS -ÉLESZTŐMENTES (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
30 dkg Mester házi kenyérliszt
6 gr sütőpor
1,5 ek édesítő (1:4)
9 dkg durvára darált dió
10 dkg margarin - olvasztva
2 dl rizstej - langyos
1-2 ek rumaroma
5 gr útifűmaghéj
Töltelék:
15 dkg darált dió
kb 20-25 dkg baracklekvár
+ 2 ek olaj - édesítő - rizstej (tetejét lekenni)
+ rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:
Egy tálba tesszük a száraz alapanyagokat, összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, és alaposan összedolgozzuk. Majd kb 5 percet pihentetjük. Ezalatt a tölteléket kikeverjük.
Rizslisztes lapon átdolgozzuk a tésztát, majd jól alászórunk és kinyújtjuk. Megkenjük töltelékkel és feltekerjük. Majd hosszában középen felvágjuk (nem kell teljesen, felül maradjon egy pici rész egészbe), majd egymásba tekerjük . Összeigazgatjuk, majd egy szilikon kenyérformába tesszük. Lekenjük az olajos keverékkel, majd 180 fokos sütőbe tesszük. Kb 30-35 percig sütjük , közben félidőnél lekenjük megint, majd amikor kész , akkor harmadszor is.

Nagyon puha, szaftos kalács. Nagyon nagyon finom!!!









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése