2017. december 24., vasárnap

ASZALT SZILVÁVAL TÖLTÖTT CSIRKEMELL HERCEGNŐBURGONYÁVAL ÉS ZÖLDFŰSZERES ÖNTETTEL


Hozzávalók:
Csirke:
1 egész csirkemell
aszalt szilva
szerecsendió
olaj
Elkészítés:
A csirkét megmossuk, majd felcsíkozzuk. Minden darab közepére aszalt szilvát teszünk és feltekerjük, Szorosan egymás mellé tesszük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd lekenjük az előzőleg kikevert olaj – só – szerecsendió elegyével. Letakarjuk alufóliával, majd 180 fokon 30 percet így sütjük, majd levesszük az alufóliát és lekenjük megint, majd szép aranybarnára sütjük.
Hercegnőburgonya:
Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 db tojássárgája
2 ek margarin
Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk. Megfőzzük, majd összetőrjük. Hozzáadjuk a margarint és a tojássárgáját, jól kikeverjük. Majd habnyomóba ( sütikinyomóba ) tesszük és sütőpapíros tepsire nyomkodunk belőle. 180 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt barnásra sütjük.
Zöldfűszeres öntet:
Hozzávalók:
2,5 dl rizstejszín
4 dkg Aby házi kenyérliszt
3 dl rizstej
4 dkg margarin
szárított petrezselyem
tárkony
bazsalikom
Elkészítés:
Az összes alapanyagot egy tálban kikeverjük, majd lábasba öntjük és besűrítjük.
Tálalásnál az öntetet a húsra kanalazzuk.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése