2017. december 22., péntek

MESTER ZSERBÓ - MINDENMENTES (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
40 dkg Mester süteményliszt
3 gr porélesztő
2 ek édesítő (1:4)
7 gr Orgran tojáspótló + 4 ek víz
20 dkg puha margarin
kb 0,8 dl rizstej
+ édesített darált dió
+ baracklekvár
+ Mentes csokoládé / házi csoki
+ rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:
A lisztet, édesítőt, élesztőt egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a tojáspótlót és a margarint, jó alaposan összedolgozzuk, közben adjuk hozzá a rizstejet.
Majd hagyjuk 45 percet pihenni.
Négy részre szedjük és rizslisztes lapon kinyújtjuk őket.
Sütőpapíros tepsibe tesszük  az egyik lapt, majd megkenjük lekvárrak, majd jön a dió… amíg el nem fogy. Majd 180 fokon sütőben kb 25 - 30 perc alatt megsütjük.
A tetejére olvasztott csokit teszünk.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése