2017. december 3., vasárnap

MIMÓZA SZELET (GLUTÉN,TEJ, TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)




Hozzávalók:
45 dkg Mester süteményliszt
1 cs sütőpor
2 ek édesítő
2 db tojássárgája
csipet só
20 dkg margarin
8,5 dkg Joya kókuszjoghurt
Krém:
7 dl rizstej
2-3 ek édesítő
60 gr vaníliás pudingpor
kb 10 - 15 dkg rizsliszt
20 dkg margarin
+ eper lekvár (vagy barack lekvár)

Elkészítés:
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük, majd jó alaposan összedolgozzuk. Majd 4 részre osztjuk, és kinyújtjuk mindegyiket kb 18x18 as tepsi méretbe. Majd egyenként kisütjük őket 180 fokon kb 10-12 perc alatt.
Közben elkészítjük a krémet. A rizstejben elkeverjük az édesítőt, rizslisztet és pudingport, majd sűrűre főzzük.Majd belekeverjük a margarint.
Egy tepsibe elkezdjük rétegezni. Jön egy lap, lekvár, majd krém, majd ismételjük, amíg el nem fogy.
Egy éjjelre a hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése