2018. február 16., péntek

KAKAÓS CSIGA ÉS MEGGYES TÁSKA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR, SZÓJAMENTES)


Hozzávalók:
20 dkg Naturbit köles liszt
10 dkg Naturbit barna rizsliszt
5 dkg Mimen tápióka keményítő
5 dkg Naturbit hajdina liszt
10 dkg eritrit
30 g útifűmaghéj őrlemény
10 g útifűmaghéj
1 cs sütőpor
kb 4,7- 4,9 dl víz
1,5 ek citromlé
+ 20 dkg meggy (fagyasztott) - ezt kiolvsztjuk, édesítjük, hozzáadunk annyi útifűmaghéjat, hogy zselés legye
+ kakaópor - olvasztott mentes csoki - édesítő - rizstejszín keveréke = sűrű massza legyen
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és  citromlevet, majd alaposan összedolgozzuk. 5-10 percet pihentetjük, majd két részre osztjuk.
Az egyiket kinyújtjuk, majd megkenjük a csokis krémmel, feltekerjük, feldaraboljuk, majd sütőpapíros tepsire tesszük.
A másikat is kinyújtjuk, 2 nagy vagy 4 kisebb kockára vágjuk, közepére tesszük a meggyet, majd két két szélét behatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük.
Vékonyan olajjal lekenjük őket, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése