2018. február 11., vasárnap

LENMAGOS KENYÉR 1 (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)



Hozzávalók:
20 dkg Naturbit Barna rizsliszt
20 dkg Naturbit  Köles liszt
2 kk só
1 cs sütőpor
2 dkg lenmagliszt
50 g útifűmaghéj őrlemény
4,5 dkg tápióka keményítő
kb 7 dl víz
1 ek citromlé
+ olaj

Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a  vizet és a citromlevet. Jó alaposan összedolgozzuk. Majd két részre vesszük. Kenyereket formázunk belőle, vagy egy kenyeret és kettő kis bucit. Sütőpapíros tepsire tesszük. Lekenjük olajjal, majd 180 fokos sütőben kb 60 perc alatt megsütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése